Followers

Monday, May 30, 2011

♥Fashion Icon Saya♥

♥hazwani zahari & me♥


When people talking about fashion,kepala otak aku tidak akan lari ke tempat lain untuk mencari fashion icon dekat overseas nun jauh beribu batu dari Malaysia ataupun artis Malaysia yang pakai baju cap Zara,Guess dan segala bagai yang langsung tidak mampu dibeli oleh aku selaku pelajar berbajet kecil ini.Selaku pelajar berbajet kecil,aku hanya mampu membeli barangan keluaran cap ayam sahaja,sedih sungguh penderitaan patik ini.Tapi apakah yang dapat mengembirakan patik untuk mengupdate fashion patik??Adakah anda tahu??dan sememangnye anda tidak tahu kerana HAZWANI ZAHARI adalah rahsiaya.Di bawah ini saya selitkan gambar gorgeous beliau untuk pembuka tirai entry kali ini.

♥HAZWANI ZAHARI♥

This is Hazwani Zahari adik kepada Hamizah Zahari dan selaku anak kepada Encik Zahari kita serta merangkap bini kepada Muhammad Al-Hakimi dan jika tidak salah hari ini adalah anniversary mereka yang ke-(Tak Tahu) kerana saya belum sempat menyiasat semasa menulis blog ini( T__T).To all the stalker,jika anda tidak mengenali beliau pasti anda akan menyangka pelajar Asasi Law UITM ini adalah sombong,bejet cun dan segala bagai kata-kata kesat yang boleh diucapkan oleh mulut yang macam celaka but actually she is nice person and once you know her,u olls pasti akan sayang beliau ketat-ketat seperti mana saya menyayangi beliau rapat-rapat.Saya lah selaku anak melayu yang merosakkan bahasa melayu dengan bahasa yang entah apa-apa.*terasa sedikit malu di siut*

First,apa yang menarik tentang beliau adalah skinny jeans and white shirt beliau,look this jika anda tidak percaya cakap saya~~

♥SKINNY JEANS&WHITE SHIRT 1♥



♥SKINNY JEANS&WHITE SHIRT 2♥


See,adakah anda telah percaya sekarang bahawasanya skinny jeans & white shirt tidak dapat lagi dipisahkan daripda Hazwani zahari even dia datang ke rumah saya sekaipun dia tidak akan meningalakan skinny jeans & white shirt beliau.Itulah yang saya suka mengenai fashion beliau tapi sayang paha saya terlalu besar untuk memakai skinny jeans dan perut saya terlalu besar untuk pakai white shirt tapi satu hari nanti saya akan mencubanye.Tak gitu cik Hazwani??heheheheheh.~~

Second,apa yang saya admire Cik Hazwani Zahari most adalah gaya shawl belit-belit beliau yang tersendiri dan boleh dikatakan beliau tidak rimas langsung serta beliau kelihatan begitu cantik dalam gaya-gaya shawl beliau.See this,antara gaya shawl beliau yang menarik minat saya..




And lastly apa yang saya suka tentang Hazwani Zahari adalah gincu merah beliau yang berjaya mengalahkan yuna.Look at this,look gorgeous right???

That's all about Hazwani Zahari and why i admire her most.Especially about her style and to end this post I wanna wish Hazwani Zahari And Muhammad Al-hakimi "Happy Anniversary" and hope both of you akan bahagia hingga ke akhir hayat.Amin~~To Al-hakimi jaga Hazwani zahari saya elok-elok sebelom saya terajang awak kuat-kuat.


♥hakimi & hazwani♥

♥My Bff Part 1♥

Actually i have so many issue to be published in this blog but i decided to talk about my bff first.
To all of you that love to stalk my blog,i have so many bff dan tidak terkira bilangan mereka terutama sekali di Sekolah Menengah Kamil dan juga tempat yang piling saya suka cakap macam celaka iaitu Kolej Matrikulasi Melaka (sekarang tidak lagi).Antara bff saya yang terdapat di Sekolah Menengah Kamil dan still be my friend until now are~~~~



♥sarah nasiruddin♥

This is Sarah Nasiruddin and i love to call her sara.Chumell right,tapi aku lagi chumell.Oh tidak,statement perasan segala bagai di situ.Sara ni,tengok aje brutal macam tu tapi dalam hati ada taman.Wah!!,taman apakah itu,tanya sahaja kawan-kawan beliau di KPM kerana minah ni digelar kuat chengeng salah satu perkataan yang dipetik daripada perkataan suku sakat hendon yang bersaudara dengan Ashraf Sinclair.Dengar dek Ashraf,mati kene pancung lah aku.Sara ni suka bawak aku jalan-jalan and if saya dalam kebosanan berada dirumah beliau la yang akan menjadi penyelamat ala-ala power rengers gitu.Antara tempat yang kami suka pergi ialah Food Village restaurant yang terletak di Pengkalan Chepa,kat situ kami akan melantak sepuas hati sehinggalah tak boleh nak drive balik.Another place yang kami suka lepak ialah Midvalley dan boleh juga digelar sebagai port berak kami kerana kami telah berjaya berjaya menghafal semua kedai yang berada di dalam Midvalley.Dasyat tak,mesti korang jeles kan.Last but not least,satu lagi benda yang make me interest mengenai Cik Sara ini ialah belia sangat mengilai Super Junior ala mamat-mamat korea yang melompat terkinja-kinja kat bukit jalil bulan 3 hari tu.Lau sebut aje Super Junior,serawak pun sanggup pergi tau.Ishhhhh,dasyat sungguh tapi apakan daya itu adalah minat setiap orang,nobody can stop it.That's all about Sara and we move to the next my Bff.

Oyeah,my next bff is Fatin Nasrina.

♥fatin nasrina♥

This is Fatin Nasrina my next bff.I love to call her Atin and kadang-kadang orang panggil beliau 'Chubby' kerana beliau tersangatlah comel.The thing that i love about Atin is dia sentiasa membantu saya dalam apa jua masalah yang saya dan kita orang suka balik KL sama-sama cause dia juga belajar di salah sebuah Universiti di Melaka.Benda yang paling gila pernah kita orang buat sama-sama ialah makan Sate 20 hengget.That's sound gila right,makan sampai nak termuntah dan orang kat gerai tu pandang kita orang mcm anak gajah kelaparan.Siap kita orang berjanji tak nak makan sate sebulan.Gilak.Port yang kita suka lepak ialah the same place as sara Midvalley.Ahakssssss!!that's my favourite place actually.

Actually ada ramai lagi bff saya masa sekolah dulu tapi tak larat la kan nak cerita pasal semua sekali,sampai esok pagi pun xkan habis.So,untuk tidak mengecilkan hati mereka di sini saya NULIZA BINTI MOHD AZAM akan menyelitkan gambar mereka yang tersangatlah comel.


♥inayah zaki♥


♥ain ashari♥


♥hawani zolkiefle♥


♥HAzwani zahari♥


Untuk hazwani zahari ni saya ada post khas untuk di published mengenai beliau especially about gayanya yang tidak terlawan.Wait ya to all the stalker :) and to all matriculation bff,saya juga mempunyai pos khas untuk anda ok.For the last,kepada kawan-kawan yang tidak di sebut disini anda juga adalah kawan saya yang saya sayang ketat-ketat:)

Saturday, May 28, 2011

♥♥Kisah Kami♥♥


When you are looking for that photo above,of course you olls will think that we are couple.But actually we are not couple but just friend bak kata orang teman tapi mesra.Almost 5 year we are friend and i'm very sure we are close friend sebab bila aku ada masalah besar orang yang pertama aku cari adalah dia walaupun kadang-kadang dia yang membawa masalah tersebut.Aku lebih selesa bersama dia kerana bagi aku dia adalah seorang kawan yang faham aku berbanding kawan-kawan perempuan aku.But lately,kita orang dah lost contact.Almost 1 month dia tak contact aku,but its ok coz i know that die ada benda yang lagi penting berbanding layan kerenah aku yang macam kanank-kanak ribena nie.
Actually aku tau dia dah ada someone special,but i can't stop to love him.But know,i'm trying to accept the truth and sedikit sebanyak bila kita orang tak teks each other,aku akan lebih sedar bahawa die adalah milik orang.Sedikit sebanyak perasaan kecewa ada tapi we must accept the pain because he not born to be together with me.Terasa agak jiwang ye disitu tapi apakah daya thats the truth,memang aku sayang dia.
Let hurrying to my respective memory bank to withdraw so moment when i started to kenal belia.Nama beliau adalah Mohd ........... Bin Jamalludin,i/c number tak sempat nak siasat.He is nice person and always try cheer me up if saya dalam kesedihan.Dia boleh diistiharkan sebagai my best friend bagi ketegori lelaki yang aku ada.Start kita kenal agak lucu kerana sebab suara ja aku boleh suka nak kawan dengan dia.Tapi bila nak dipikir balik biasalah kanak-kanak baru nak membesar suara pun jadi hal.Start daripada situ kita pon jadi kawan baiklah sampai sekarang.Actually dulu kita pernah lah try tok berkapel tapi benda tu tak jalan pun cause sebenarnya kita ditakdirkan untuk berkawan.so,itulah sedikit sebanyak yang dapat beta ceritakan untuk hari ini.Apa-apa pun,We are best friend forever.To u olls yang salah sangka tu,please accept tne truth ok and for ............... jika anda terbaca blog ini,saya bukan nak kutuk anda,tapi puji anda.:)
So,see u olls for the next entry ok.Nak cari topic dulu.Adios

Friday, May 27, 2011

#Kenangan Zaman Hingusan Saya#

This is first time i have an interest to update my Blog yang usang lagi bersawang ini,since i'm going back from Melaka Matriculation College.Actually almost a month i'm home but perasaan malas masih menguasai diri untuk mengupdate blog tapi entah kenapa pada tengah hari jumaat ini,Allah telah membuka pintu hati hambanya ini untuk bercerita tentang perkembangan terbaru saya ini.First of all,i'll start with my hobby lately,actually 2,3 hari ini saya sedang mengila mengupload gambar masa kecik2 dulu.Entah kenapa terasa diri ini sangat cute suatu ketika dahulu (ayat manusia perasan),tapi berbeza dengan sekarang.Saya bukan sekadar terasa diri ini cute tetapi semakin melebar seperti bola sepak.So,u olls dibawah ini saya sertakan sedikit gambar yang berjaya discan oleh saya untuk tontonan ramai..

Ini adalah gambar yang paling dirasakan cute berbanding dengan gambar lain kerana terlihat sedikit gaya seorang artis disitu
Gambar bersama ibunda yang tercinta iaitu Rohana Binti Muda.Jasa mu tidak akan aku lupakan.(Ayat tangkap jiwang)
#Love U mom#
Kelihatan mata sedikit juling dan keadaan duduk terkankang tapi segan silu kerana saya terlebih excited akibat first time dapat adik.Tapi sekarang budak kecik yang dulunye masih diriba ayah saya telah menjadi teman gusti setia saya.Itulah dinamakan Kecik-kecik cili padi bila dah besar jadi hantu(peribahasa apakah itu)
Last but not least gambar yang menobatkan saya sebagai golongan yang agak putih pada satu ketika dahulu dan ianya menjadi pujaan ramai.Tapi apakah daya,bila meningkat dewasa makhluk di dalam gambar ini telah tekeluar dari list orang2 putih dan masuk ke dalam list para manusia keling.Kesedihan mampu digambar dengan symbol ini.T__T
That all,apa yang mampu untuk dimerapu bagi entry kali ini.Banyak lagi gambar edisi Hingusan untuk di ceritakan tapi apakan daya masa sangat lah mencemburui kita selaku orang2 cantik Malaysia.To all yang ingin melihat edisi khas gambar2 hingusan.Sila bersabar,it will coming soon.See you on the next entry.Yeah!!!!!