Followers

Saturday, June 18, 2011

Falling in Love

Hai guys..What are you doing ha???stalk my blog as usual???Today i would like to share somethings with uoll.Actually i'm falling in love!!!wow,sounds great ha???Tadaaaa,siapakah the unlucky man,tapi tak boleh la bagitau korang nama diananti dia tahu aku suka dia sangat-2.Tapi diam lagi bagus dari show off an???nanti tak pasal-2 beliau reject saya.Almaklum la,saya an tak comel,da la montel sapa la nak an???Nasib baik la cute tu masih ada,lau tak memang tak lalu la orang nak pandang.For your information,aku sedar aku start suka mamat ni bila aku mula stalk gambar-2 dia dekat facebook cause for me,dia tersangatlah comel :) and kemuncak aku mula suka dia gila-2 bila dia da start like status aku,comment status aku.Waaaa,blushing mak you,bila dia da pandai komen-2 status ma,dub..dab..dub..dab..jantung ni bila main komen ngan dia.Tapi benda ni baru je lagi,aku kenal mamat ni pun belum sampai sebulan lagi,jumpa pun tak pernah :(



Then,sekarang bila aku rasa memang aku dah bebenor suka dia,aku challenge diri aku untuk berdiet bagi memastikan dia tak geli tengok aku yang ghemok ini.My 100 days mission bermula 3 hari yang lepas include today.So,aku ada 97 hari lagi untuk berdiet and pastikan aku kurus keding bila aku jumpa die kelak.

Uolls nak tau tak,bukan tu je mission bodoh aku,selain tu selepas tamat 100 days tu aku bagitau kawan aku yang aku soh dia cakap kat mamat tu aku suke die sangat2.Bodoh x???LEEZ AVIRA ko memang bangang la!!!!ape ke jadahnye ko nak diet-2 and pegi mengaku kat mamat tu ko suka die.Buatnye dia dah ada awek masa tu,tak ke masuk bawah katil gigit jari je aku.Arghhhhhh!!!!!!peduli apa aku ape orang nak kata,dah memang aku suka dia,so perlulah berkorban.Mesti korang cakap aku perasaan an???suka kat orang yang belom tentu suka kat
aku,tapi aku pun tak boleh nak tepis dah mende ni yang MEMANG AKU SUKA DIA SANGAT-2.Gilak tak aku????so,lau petang-2 korang nampak aku skipping ke,jogging ke,korang buat tak tau suda cause aku nak kejar mission 100 days aku tu lerr,dalam masa 100 hari ni gak la aku berhenti makan nasik..Waaaaa,terpaksa berkorban dorh,untuk jadi gojes.

Mau jadi gojes like HANA TAJIMA,baru la mamat tu tergamam nanti :D

Omaigod,kerje vavi apa la aku buat ni,tapi tak pe demi mengerjar mamat tu,lautan api sanggup aku redah.Ececececece,ayat tak boleh blah,lautan api konon sungai pun belum tentu lepas dorh.Kan tak pasal-2 belum sempat dapat mamat tu,aku dah kene ngap dengan buaya.That's all for entry kali ini,aku tak banyak citor pun sebenarnye,cuma nak suruh korang suma tahu,aku dah gila,gila bayang.Kepada mamat tu,lau anda baca mesti anda tahu itu anda,so jangan baca kasi peluang saya habiskan misi 100 hari saya dulu okeyh :).Pesanan untuk sape yang suka stalk aku,maaf pasal cinta lagi.Tunggu eks,nanti saya gila fashion saya update pasal fashion :)Bye!!!

Wednesday, June 15, 2011

♥This is What I'm calling First Love♥

Yuhuuuuu, to all of my stalker **sambil melompat keriangan**.Korang mesti tertunggu-tunggu kehadiran post ini untuk dipublished lepas aku Post Status kat facebook tepat pukul 8.30 malam kira-2 beberape jam yang lalu yang berbunyi "Tonight,wanna update blog about my 1st love,so,if you wanna know who is my 1st love,keep waiting for d post ok :)".Ecececece,status tak boleh blah..first love tu,korang ada!!!!mesti takde an cause korang tak HOT macam aku **dengan nada berlagak cun**oke,tak mo majuk-2 eks,aku gurau je,korang lagi hot dari aku punya and mesti korang ada first love korang sendiri mase zaman tecik-tecik dulu an cause for me,everyone has their own first love tak kira la zaman tecik-tecik ke or zaman besau-besau.So,lets focus to our topic iaitu first love aku zaman tecik-tecik dulu,lau difikirkan balik bodoh gak aku nie budak form 3 couple ngan dak umur 20.Bodoh Siall!!!,tapi apakan daya,masa tu otak baru nak mengalami tumbesaran tapi memang aku admit la,sampai sekarang pun aku still sayang dia walaupun aku tak tau mana dia pergi,jangan-2 dah jadi laki orang.

Yeay,sekarang aku nak introduce korang first love aku time tecik-2 dulu.Sebenarnya benda ni dah berlalu kira-2 4 tahun lalu.Aku kenal mamat ni secara kebetulan je cause dia kacau kawan aku **skunk budak tu dah jadi musuh aku da,bukan kawan lagi**.Mula-mula dia nak tackle kawan aku tu,lame2 sangkut kat aku,first aku tak layan pun package gadoh sekali.Lastly jadi couple aku,pe yang die suka kat aku pun aku tak tau,dah la mulut aku bapak cam longkang.Kita orang start couple tepat 1 syawal tahun 2007,aku ingat lagi masa tu aku baru je abis Peksa PMR.Da banyak kali die try propose before that tarikh tapi gagal cause aku reject **bajet jual mahal sikit**.So,lets me show you siapakah dia,jeng..jeng..jengggggg..>>><3<3

This is Mamat yang aku isytiharkan an sebagai First love aku.His Name is Mohd Syaiful Nizam Bin Md Saad and nickname dia epol but aku special case sikit cause aku panggil dia Nizam.He is quite romantik person la yang aku kenal cause sepanjang dia couple ngan aku,dia akan call aku setiap pagi before pergi kerja and setiap malam dia akan call at least 3 jam.Hah!!!,3 jam aku pun xfaham macam mana dulu aku boleh tadah telingga 3 jam untuk gayut lau sekarang korang bagi aku 1 jam pun aku give up cause panas telingga dorh!!Satu lagi yang aku suka pasal dia nie,die ni lembut and pandai pujuk aku,lembut ke????aku cakap macam tu cause dia tak pernah mengamuk dengan aku.Kalau korang nak tahu,dulu masa zama tecik-2 aku ni Minah Touching au,pantang tak reply mesej memang aku akan merajuk 1 hari 1 malam la,tapi mamat ni gila kental la pujuk sampai beratus-ratus mesej,beratus-ratus miscall,kalau aku da lama aku cakap "Pergi mampus la kau betina".

Dia ni suka bagi aku hadiah!!antara hadiah yang dia pernah bagi aku are Bear-bear,necklace**da hilang da,tinggal loket je,baju m&m warna merah yang aku selalu pakai tu tapi yang paling aku sayang bear tu lah cause sepanjang 4 tahun ni dia selalu tidur dengan aku.Ni lah antara hadiah yang aku simpan sampai sekarang,tapi aku bagi korang tengok dua je..

Ni key Chain nama kteorang yang dia tempat khas untuk aku

Bear-bear busuk aku yang teman aku tidur pemberian beliau

Itula,antara hadiah yang sempat dia bagi sepanjang couple dulu,tapi apalan daya kitaorang memang takde jodoh.Sekarang aku nak tunjuk korang buah hati kesayangan aku dan Syaiful.

This is Anak sedara Syaiful yang paling comel dan muka dorang seakan-akan sama tapi anak sedara dia ni putih la.Aku lupa nama dak ni almaklumla da lame dorh,mana la aku nak ingat semua kan.I'm trying hard to remember name dak ni tapi gagal,memang aku lupa terus tapi gambar dia aku simpan lagi.Comel an??sama macam muka paksu dia cuma dia versi putih la.Agaknya skunk,dia da besa,da sekolah da kot.Sayang dia ketat-ketat.

Satu lagi benda romantik yang pernah syaiful buat an bila aku baca balik sekarang aku boleh tergelak guling-guling cause aku fikir bodohnye aku "Pa,Ma"Benda gila apalah tu,macam dah beranak.Gilak!!!So,bagi mengembirakan korang aku sempat scan surat tu,ini dia>>>

Kalau korang bajet-bajet nampak baca la.Romantik ark???korang ada???of course la takde an??Aku je ada benda-benda bodoh macam ni dalam simpanan aku bukan apa,nanti boleh show off kat cucu aku,nenek pernah dapat surat cinta.hahahahahaha :)

Tapi pape pun,benda ni dah berlalu 4 tahun dan kita orang pun da lost contact..Entah-entah dia dah kawin and dah ada anak da,ane aku nak tau an.Aku ada usya facebook dia tapi xjumpa.Mungkin memang kita orang takde jodoh,satu hari nanti lau memang aku ada jodoh ngan dia jumpa gak dia faceto face.

So,itulah sedikit sebanyak cita first love bodoh aku untuk korang dan sesape yang terbaca blog aku and kenal ngan dak syaiful ni bagitahu aku kat facebook okeyh.Seseunggunnye,macamana korang sayang someone tu pun,dia belum tentu jadi laki korang.To syaiful sendiri,jika anda terbaca blog ini,saya ucapkan ribuan terima kasih kerana telah menceriakan hari tecik saya,dirimu bergitu berharga **macam iklan syampoo da** and saya nak ucapkan semoga beliau bahagia disamping orang tersayang.So,that's all to my stalker and keep on reading my blog post kerana saya akan pastikan essay BAHASA MELAYU saya ini tidak membosankan anda.TATATATATA,see u on the next entry.Adios :)

Sunday, June 12, 2011

MUMMY

Tonight,this new entry is about my beloved mummy that u olls know her well.Nama ibunda saya ialah Rohana Binti Muda,i/c no. 601110-03-****.Number kat belakang tu perlu dirahsiakan kerana kang tak pasal-2 minah indon katluar sana teringgin nak uat I/c untuk dorang pulak.So,lets i'm showing my Mummy's photo to u olls yang masih blur tentang kewujudan ibunda saya yang tercinta..

Yea,this is my lovely Mummy,chantek kan???
Tengok la anak dia sapa :)

Lets i'm telling you a little bit thing about my mother.Mak saya ini adalah anak ke-2 dari 5 orang adik-beradik and yang special nye,she's the only girl in her family except my nenda la.So,ape yang saya nak cerita hari ni ialah "When you are starving like hell,the only person that can make you kenyang like ikan buntal is only your mother"Are you agree with me??? of course you need to agree about what im saying here because without mother,we cannot live long in this world kerana makanan perama yang masuk dalam mulut kita adalah susu ibunda kita.Cuba korang fikir balik,ada ke baby yang baru lahir teros pegi kandang lembu and hisap susu lembu.Tak ade kan???so,trying to love your mother as you love yourself and also make she'll proud to have a little angle like you.

Credit to me kerana berjaya mengcapture gambar ini
Location : KLCC

So,apa yang aku nak cerita kat sini ialah aku dah jadi anak derhaka selama seminggu cause aku merajuk ngan mak aku and lari pergi rumah nenda aku.Of course,i know i'm crazy right??? But what can i do terasa hati punya pasal sampai tak tahu dosa pahala.Tapi nak citer kat korang betapa besarnya kasih sayang ibu,at last dia yang tegur aku dulu and saya telah berjaya memohon ampun dari beliau kerana ego aku yang like hell itu.So,pesanan aku kepada stalker,kalau mama suruh buat ape-2,jgn tarik moncong kerana "syurga itu di telapak kaki ibu"
That's all entry untuk kali ini kerana aku dah ngantuk tahap gaban dah nie.Pesanan dari saya untuk korang,jangan tiru cara aku tu,nanti nak buat kerja pun xsenang.Wait for the new entry to all of my stalker.

With my beloved daddy,
hope they will be together until the end of their life


~The end~



Tuesday, June 7, 2011

Kami Suka Makan

Evening everyone,today my location is my Nenda's house.I'm wrote this entry for today dalam keadaan tenang tanpa sebarang ganguan dan kedengaran bunyi burung berkicau.Ecececece..feeling la plak.Actually entry untuk kali ini telah diperam selama 3hari seperti ikan perkasam dan tujuan ianya dipublished adalah atas sebab ingin berkongsi detik saya merayap for the whole day and the location is TESCO,aku pergi merayap ke KotaBharu bersama Bff saya yang tercinta iaitu Atin. Kita orang pergi pun sebab saya yang tersangatlah mengidam segala bagai untuk makan Kenny Rogers Roasters yang dah hampir 3bulan tidak dilantak semenjak daripada pulang daripada matrik.So,semalam tercapailah hajat gila saya tu.So,lets we tengok gambar yang berjaya kita orang ambik sampai abang tesco yang shenggal tu menyebok nak join>>(pada abang tesco,maaf gamabar anda tidak menjadi idaman camera untuk dicaptured)

Gambar muka yang kekenyangan.Bak kata orang'kenyang perut sukalah hati'


Gambar Candid atin sedang menikmati buah orange beliau
Credit to me kerana berjaya mengcaptured gambar ini


Menyorokkan muka yang tersangatlah cute behind my new ugly phone


Both of us look like a twin when we are together sesuai dengan moto>>
"kami tidak cantik tapi cute itu ada"


Muka yang overdos makan adalah seperti di atas


For atin,trademark untuk gambar ini adalah
'Saya suka makan,tengok badan la'

Hidangan yang menjadi pilihan kami for breakfast di Kenny Rogers Roasters pada kali ini adalah Kenny's meals 1/4 Quarter chicken where saya memilih untuk makan black pepper chicken and atin memilih Smoked BBQ tidak lupa garlic bread.All the meals tersangatlah sedap sehingga terasa ingin menjilat ibu kaki especially muffin KR yang tersangatlah sedap daripda muffin-2 yang ada kat dunia nie.Credit to KR kerana berjaya menghasilkan muffin yang enak sehingga berjaya mengalahkan kek ROHANA kek (agagagaga,lau dengar dek Kak na,mmg comfirm kene halau la).Kalau korang ada masa kita orang makan.Maria Sabri pun angkat bendera putih tau tnda mengaku kalah cause kami makan lagi hebat dari beliau.For tv3,ambiklah kami sebagai pengacara Jalan-jalan Cari makan dan saya pasti lepas nie,satu MALAYSIA tengok Jalan-jalan cari makan.Tak miss punye arrrrr.

Selepas selesai makan,tibalah masa nak membayar time ni la tangan mula mengigil,badan terasa seram sejuk.Masa melantank tadi,tak ingat dunia rasa macam dunia ini ana yang punye,bila time nak bayar mula lah rasa taks edap badan.Tapi nasib menyebelahi kami,all the meals takde la mahal sangat sehingga kami tak mampu nak bayar sampai kene cuci pinggan kat situ.But pape pun,its the best Hari Merayap that i had.That's all entry for today,see ya on the next entry.For those yang ada topic,share-2 la kat FB.


Thursday, June 2, 2011

Budak Baru Nak UP

Today Malaysia kecoh dengan cerita budak umur 14 tahun yang admit dia dah tak ada dara, she's not virgin anymore.Ramai blogger-blogger sebok published post pasal minah nie and i'm the one of them but aku takkan ambik gambar perempuan tu untuk di show off dalam blog nie kerana saya tidak berminat untuk mengaibkan beliau kerana beliau already malu besar kerana satu malaysia dah mengecam tindakan bodoh beliau itu.Dalam post beliau yang tip top itu beliau berkata sedemikian rupa seolah0olah muka beliau ada di tapak kaki.Here,saya selitkan kata-kata beliau untuk tontonan para-para stalker blog saya~~

Tujuan menyelitkan statement berani mati beliau di atas bukanlah tuk menghina atau menaibkan beliau tapi to all blogger,fikir dulu sebelum published post anda yang berunsur privacy kerana ianya boleh menjatuhkan maruah anda.As a human,kita memang tak perfect but please trying hard untuk sorok kelemahan anda sebagai seorang manusia especially untuk perempuan kerana satu hari nanti anda mungkin kan menajdi seorang ibu and adakah anda sanggup tengak anak2 anda jadi pompuan jalang.Ini bukan sekadar menasihati orang lain but untuk diri sendiri juga kerana saya juga adalah seorang wanita yang actually bukan la perfect sangat.Fikir-fikirkan lah and to all yang tengah mengutuk beliau,please stop it kerana kita tak dapat ape-ape pun, sebaliknye dia yang dapat pahala and then pahala tu akan cover dosa-dosa dia tu.Just let her go,budak baru nak up,memang macam ni la perangai beliau.(: