Followers

Wednesday, June 15, 2011

♥This is What I'm calling First Love♥

Yuhuuuuu, to all of my stalker **sambil melompat keriangan**.Korang mesti tertunggu-tunggu kehadiran post ini untuk dipublished lepas aku Post Status kat facebook tepat pukul 8.30 malam kira-2 beberape jam yang lalu yang berbunyi "Tonight,wanna update blog about my 1st love,so,if you wanna know who is my 1st love,keep waiting for d post ok :)".Ecececece,status tak boleh blah..first love tu,korang ada!!!!mesti takde an cause korang tak HOT macam aku **dengan nada berlagak cun**oke,tak mo majuk-2 eks,aku gurau je,korang lagi hot dari aku punya and mesti korang ada first love korang sendiri mase zaman tecik-tecik dulu an cause for me,everyone has their own first love tak kira la zaman tecik-tecik ke or zaman besau-besau.So,lets focus to our topic iaitu first love aku zaman tecik-tecik dulu,lau difikirkan balik bodoh gak aku nie budak form 3 couple ngan dak umur 20.Bodoh Siall!!!,tapi apakan daya,masa tu otak baru nak mengalami tumbesaran tapi memang aku admit la,sampai sekarang pun aku still sayang dia walaupun aku tak tau mana dia pergi,jangan-2 dah jadi laki orang.

Yeay,sekarang aku nak introduce korang first love aku time tecik-2 dulu.Sebenarnya benda ni dah berlalu kira-2 4 tahun lalu.Aku kenal mamat ni secara kebetulan je cause dia kacau kawan aku **skunk budak tu dah jadi musuh aku da,bukan kawan lagi**.Mula-mula dia nak tackle kawan aku tu,lame2 sangkut kat aku,first aku tak layan pun package gadoh sekali.Lastly jadi couple aku,pe yang die suka kat aku pun aku tak tau,dah la mulut aku bapak cam longkang.Kita orang start couple tepat 1 syawal tahun 2007,aku ingat lagi masa tu aku baru je abis Peksa PMR.Da banyak kali die try propose before that tarikh tapi gagal cause aku reject **bajet jual mahal sikit**.So,lets me show you siapakah dia,jeng..jeng..jengggggg..>>><3<3

This is Mamat yang aku isytiharkan an sebagai First love aku.His Name is Mohd Syaiful Nizam Bin Md Saad and nickname dia epol but aku special case sikit cause aku panggil dia Nizam.He is quite romantik person la yang aku kenal cause sepanjang dia couple ngan aku,dia akan call aku setiap pagi before pergi kerja and setiap malam dia akan call at least 3 jam.Hah!!!,3 jam aku pun xfaham macam mana dulu aku boleh tadah telingga 3 jam untuk gayut lau sekarang korang bagi aku 1 jam pun aku give up cause panas telingga dorh!!Satu lagi yang aku suka pasal dia nie,die ni lembut and pandai pujuk aku,lembut ke????aku cakap macam tu cause dia tak pernah mengamuk dengan aku.Kalau korang nak tahu,dulu masa zama tecik-2 aku ni Minah Touching au,pantang tak reply mesej memang aku akan merajuk 1 hari 1 malam la,tapi mamat ni gila kental la pujuk sampai beratus-ratus mesej,beratus-ratus miscall,kalau aku da lama aku cakap "Pergi mampus la kau betina".

Dia ni suka bagi aku hadiah!!antara hadiah yang dia pernah bagi aku are Bear-bear,necklace**da hilang da,tinggal loket je,baju m&m warna merah yang aku selalu pakai tu tapi yang paling aku sayang bear tu lah cause sepanjang 4 tahun ni dia selalu tidur dengan aku.Ni lah antara hadiah yang aku simpan sampai sekarang,tapi aku bagi korang tengok dua je..

Ni key Chain nama kteorang yang dia tempat khas untuk aku

Bear-bear busuk aku yang teman aku tidur pemberian beliau

Itula,antara hadiah yang sempat dia bagi sepanjang couple dulu,tapi apalan daya kitaorang memang takde jodoh.Sekarang aku nak tunjuk korang buah hati kesayangan aku dan Syaiful.

This is Anak sedara Syaiful yang paling comel dan muka dorang seakan-akan sama tapi anak sedara dia ni putih la.Aku lupa nama dak ni almaklumla da lame dorh,mana la aku nak ingat semua kan.I'm trying hard to remember name dak ni tapi gagal,memang aku lupa terus tapi gambar dia aku simpan lagi.Comel an??sama macam muka paksu dia cuma dia versi putih la.Agaknya skunk,dia da besa,da sekolah da kot.Sayang dia ketat-ketat.

Satu lagi benda romantik yang pernah syaiful buat an bila aku baca balik sekarang aku boleh tergelak guling-guling cause aku fikir bodohnye aku "Pa,Ma"Benda gila apalah tu,macam dah beranak.Gilak!!!So,bagi mengembirakan korang aku sempat scan surat tu,ini dia>>>

Kalau korang bajet-bajet nampak baca la.Romantik ark???korang ada???of course la takde an??Aku je ada benda-benda bodoh macam ni dalam simpanan aku bukan apa,nanti boleh show off kat cucu aku,nenek pernah dapat surat cinta.hahahahahaha :)

Tapi pape pun,benda ni dah berlalu 4 tahun dan kita orang pun da lost contact..Entah-entah dia dah kawin and dah ada anak da,ane aku nak tau an.Aku ada usya facebook dia tapi xjumpa.Mungkin memang kita orang takde jodoh,satu hari nanti lau memang aku ada jodoh ngan dia jumpa gak dia faceto face.

So,itulah sedikit sebanyak cita first love bodoh aku untuk korang dan sesape yang terbaca blog aku and kenal ngan dak syaiful ni bagitahu aku kat facebook okeyh.Seseunggunnye,macamana korang sayang someone tu pun,dia belum tentu jadi laki korang.To syaiful sendiri,jika anda terbaca blog ini,saya ucapkan ribuan terima kasih kerana telah menceriakan hari tecik saya,dirimu bergitu berharga **macam iklan syampoo da** and saya nak ucapkan semoga beliau bahagia disamping orang tersayang.So,that's all to my stalker and keep on reading my blog post kerana saya akan pastikan essay BAHASA MELAYU saya ini tidak membosankan anda.TATATATATA,see u on the next entry.Adios :)

9 comments:

LUCKYBOY said...

panjangnya... sayang benor...

cik alin said...

duh!...sgt tak buleh blah itu surat..aku bace sikit..sbb tak mampu habiskan..takut bakal terkene kencing manis..huhuhu~

Fatin Nasrina said...

endless love..haha..'how i meet my first abg..' sweet mcm candy gituuu..surt layang 2 yg pentng !!! wee~ :D

sarah's suju house said...

waoooooooooooo !
haha ~
hebat la...
ade 1st love bagai ~
huhu

hazwanizahari said...

aduhh sayamm. untung la ado ore saye kea ja.. hihi

adliza_91 said...

plz up 2 date ur blog bout fashion 2day.. its more interesting than love.. check it out

Anonymous said...

nk no mamat ny.... nk ajk pg klabing je....

MSDIHOT said...

pergh, first love ko cam nie. nnt aku cerita first love aku yg xsampai 3 bln :)

Jack Jacker said...

menarik :P