Followers

Tuesday, July 26, 2011

Saya Jakun

Assalamualaikum dan salam satu dunia kepada cik-cik tukang stalker sekalian **first time weh Assalamualikum kat korang suma sepanjang dok jadi blogger kegilaan ramai nie,nampak sangat jahil terikut dengan budaya barat idak gitu.So,moral of this entry jangan dok jadi omputeh sangat lau melayu tu tetap melayu la !! SAMBAL BELACAN DAN MELAYU TAKLEH PISAH jangan dok berlagak sangat :D Apa yang aku mengarut ni,setiap entry mesti ada ja yang nak dicarut sebagai intro **kang lau aku siyes sangat korang bosan lah pulak !!!

Actually entry kali ni untuk mengshow off kepada korang bahawasanya NURLIZA BINTI MOHD AZAM adalah seorang manusia jakun lau bab tengok-2 movie nie.Cita dah setahun aku baru terhegeh-2 nak tengok korang tau :( sedih betul jadi aku nie.**salahkan Kelantan sapa soh takde panggung wayang kan susa aku nak beroman tengok movie-2 baru lau dulu time dok melaka takpelah asal kuar movie baru je terus tepon pakcik teksi soh angkut depan matrik tapi sekarang lau aku soh pakcik teksi kelantan ni datang mana dia nak campak aku silap-2 tingkat 5 hospital USM.Dalam hati pakcik teksi tu mesti kata 'Budok ni gilo ko,nok tengok woye mano koto baru nie !!! mum ingat ni kl ko nok tengok woye segalo !!! ha3

Okeyh,back to our topic cerita yang berabad and berjaya ditonton dengan aku dengan jayanya ialah NUR KASIH THE MOVIE & KL GANGSTER .Semalam aku sapu bersih tengok dua-2 cita nie.So,sekarang moh aku jadi penganalysis cerita yang berabad tu.First movie aku nak analysis ialah Nur Kasih !!! jeng jeng jeng !! jom kita tengok sapa terkena =,='


Seperti sedia maklum,sapa yang selalu stalk facebook aku mesti dorang tau masa mula-2 cita ni kuar aku dok sebok nak pegi KL tengok cita ni tapi setelah semalam aku bersyukur cause aku tak melabur duit pegi KL semata-mata tengok cita ni :) dengar dek Kabir Bhatia mampos kena saman la aku cause dok kondem movie dia.Actually cita ni takde lah terok mana tapi yang aku hangin ni sebab dari awal cita sampai lah last suma part sedih je weh **aku setuju dengan Hatim Razak nye statement kat blog dia,korang rajin baca sendiri eks kat sana.Tak dinafikan lah ketampanan Ramy Ishak dengan Fizz Fairuz buat aku tengok cita ni sampai habis.Suma orang kata cita ni sedih bagai tapi lau 2 jam dok nangis je kerja penat lah mak oih !! Sepanjang cita ni 2 scene je yang buat aku touching yang lain memang aku rasa macam aku tengok cita orang mati .Tapi apa-apa pun credit to Khabir Bhatia kerana berjaya menghasilkan Filem yang agak not bad  bestnya tapi overdos scene sedih sikit je.Yang lain cukup garam sumalah.So,pada sapa-2 yang tak tengok lagi cita ni bawak-2 lah tengok ok :) Pada Khabir Bhatia saya mintak maaf kerana kritikan cili padi itu kerana mulut saya memang macam pantat ayam celupar.

Next movie yang berjaya ditonton ialah KL gangster !!

Pasal cita ni pulak,ingin aku tegakkan di sini bahawa ketampanan Aaron Aziz membuatkan aku layan cita nie.Whole movie ni takde menda lain yang lebih menarik kecuali Aaron Aziz **lu buat gua gilalah Aaron tak menyesal tengok sebab Aaron Aziz :) gatainye mah nyah :s Ok,being serious now cita ni not badlah tapi lau dipilih aku lebih suka Nur Kasihlah.Cita ni lau abang-2 mat rempit yang suka gadoh sukalah **maaf abang rempit i termengutuk u olls .Takde apa yang nak digembar gembur pasal cita ni kecuali Aaron Aziz yang kacak itu tapi Zizan pun not bad lah,lawak ko memang No 1 lah zizan.Aku tergelak pasal ko je :)

Ok,that's olls lah pasal entry yang tak berapa nak menarik sangat ni cause mood still SEDIH.So,didn't get many ideas untuk melawak for entry kali ni tapi Nur Kasih atau KL gangster dua-2 pun best so lau yang tak tengok pegi soh sapa-2 download untuk hangpa.Aku takpe tukang download terhebat ada kat rumah.Cik streamyx pun tak buat hal **agaknye mak dadah yang suka curi kabel kawasan rumah aku dah kena langgar lori kot tak pun kena electric shock masa dok asyik curik kabel.Kalau ye,padan muka dorang sapa soh jahat sangat !! kerja halal ada,tapi dok sebok nak potong kabel.Maaf terlebih membebel suda >,<

Adios (=,=)

No comments: