Followers

Tuesday, August 23, 2011

Saya & Atin memang RAKUS !!!

Hai !! Hello !! Yuhhuuuu !! Apa khabar para staklker sekalian ?? First of all saya NURLIZA BINTI MOHD AZAM ingin memohon maaf kepada korang **even raya lambat lagi !! Kerana saya membuat ana tertunggu2 entry baru untuk dipublished :) Actually 2,3 menjak ni populasi malas dalam diri semakin menjadi2 akibat dari terlebih makan time berbuka :) **bila perut kenyang,mata mula la mengantuk & of course bantai tido sampai terawih pun tak pergi !! **Kalau bakal mak mertua si Cik Mon tu tahu,ada jugak yang kena reject on the spot **sambil Cik Mon berkata dengan dialog keji beliau berbunya "Hang ni,dah la makan banyak !! Kuat tido,mata hari tegak dekat kepala baru hang nak bangon !!Apa nak jadi dengan hang ni !! Dari pelihara hang baik aku pelihara kuda dekat padang pasiaq,101 % lagi rajin dari hang !!!Buat abis perbaih aku ja !! **Ambik ko,dialog cik Mon mahu ternganga korang kena secepuk atas kepala,so pada anak2 dara sekalian berhenti la jadi Burung hantu kerana ia tidak awet muda :) Sekian tazkirah pagi dah Cik Minoh !!

Ok,lets to move to our title above , RAKUS ??? What meaning of Rakus ??? as for me rakus adalah gelojoh & menurut kamus dewan rakus adalah ??????? **tak tahu kerana eden tak sempat nak beli kamus dewan baca !!ok,aku lau bab2 batin ni takde la rakus sangat cause suami takde lagi nak rakus2 bagai tapi kalau bab makan aku memang rakus especially bila keluar dengan kawan aku yang paling aku rapat & bila cerita bab makan je !! of Course dia akan ada di tempat makan itu sekali :) Tak lain tak bukan, saya dengan rela hati memperkenalkan teman bina lemak saya iaitu >
-
-
-

This is my cute Atin 


Ratu bina lemak terbaik 
-
-
-



Of course la Ratu Marathon bina lemak jatuh kepada aku iaitu Miss Very The Gojes + Berlemak !!
U olls apa tahu,ingat senang ke nak pelihara lemak seperti sekarang,makan masa 19 tahun tahu !! Korang ada ??? Of course takde kan nyah ??? Mak je ada =,='

Lokasi makan kami kali ini adalah sangat elegen tapi bajet biasa kerana selaku pelajar berbajet rendah, Kami tidak mampu untuk makan di hotel bertaraf 5 star !! maaf ok :) Pasti owner kedai tersebut bangga cause nama Restoren dia di sebut dekat blog miss gojes kan !! Actually lokasinya adalah KOPITIAM belakang rumah Atin je :) Masa di ambil untuk sampai dan duduk di bangku makcik very the hot itu adalah selamat 1 minit sahaja ** kentut dekat rumah atin pun boleh dengar kat Kopitiam tu ok =,= 
Antara menu yang sempat kami telah adalah seperti berikut !!!

Chicken Chop yang penuh lemak bercream !! Yummy !!
Rm8.50

Chicken Tuna yang bersalut mayonis enak !!!
Adalah baik untuk menambah lemak tepu :)
Rm 6.00

Roti Bakar adalah sesuai untuk menambah kandungan carbon dalam badan !!
Entah doctor mana ajar aku bakar pakai toaster pun ada carbon !!
Sumpah enak dengan sapaun kaya :)
RM 4.00

Colek Popia yang sungguh mengiurkan !!
Rm 6.00 per each person


All the makanan adalah sungguh enak !! sesuai bagi yang ingin menambah lemak tepu seperti kami and harga adalah berpatutan !! Before tu,takkan makan je kan ??? of course ada air yang menyegarkan untuk di telah bagi mengelakkan tersedak akibat tertelan posia AWESOME !!

Air Bajet murah tentulah Tea'O Ais je :(

Air bajet Datuk Siti adalah di sebelah kanan iaitu Three Layer capuccino :)

Ok,that's all gmbar yang kami telah sehingga Mak cik tu terkejut sebab licin dorh !! dua orang makan 4 pinggan tak tinggal satu apa pun !! Let's im showing you buktinya :) & diselitkan juga muka2 bahagia semata menyantap all the food di atas meja !!






Muka bahagia dapat telan roti buatan Abang Hensem :)


AMARAN KERAS KERAJAAN : Jangan tiru aksi gigit garfu seperti gamabr di atas kerana kalau tertelan garfu tu,bukan setakat tempah masuk ICU tapi boleh siap2 tempah lubang KUBUR package keranda free :)

Ok,that'all this entry for today :) see you on the next entry & of course secara percuma saya selitkan siaran muka-2 manusia kekenyangan setelah UPLOAD lemak tepu !! Sumpah kami macam badak air kenyang !!



P/s : Even u olls tahu i diet tapi sekali sekala tak salah nak tambah lemak tepu :) Nasihat doctor LIZA !!
Pegilah berkunjung ke KOPITIAM tersebut dan anda pasti berpuasa hati + extra layanan dari ABANG KOPITIAM hot kebanggaan Atin ;)


Friday, August 12, 2011

Bila I and Atin terencat :)

What's up korang :) Buat apa eks???ke korang tengah membongkang membuta kat atas katil sambil mimpi kawen dengan Abang pilot **pilot-pilot jangan nak mimpi sangat la eks cause aku yang punya !!! Aha,dengar macam suma pilot satu Malaysia ni aku yang punya je kan?? Bapak berlagak,pilot jeling aku pun tak mahu  =,='.Actually malam ni aku teruja sikit cause tak pernah-pernah tulis entry pukul 1 pagi ni,first time dorh rasa macam bapak teruja ** maaf saya sedikit jakun di situ,akibat dek kerana dilahirkan di pelusuk hutan and semua orang kat kawasan tu tidur awal,awek muda konon !! puih,geli kot :)

Ok,aku suka sangat lari topic bukan !! Omaigod,pasti korang sangat stress kerana follow blogger cacat otak  terencat ** so to u olls yang dah stress tu sila unfollow saya sebelum anda naik gila macam saya !! To u guys suma,entry ini sangat special dek kerana ianya dipublished di rumah atin **Bff tersayang .Hari ini of course tersangatlah AWESOME kerana dapat berbuka bersama atin **To atin,sayang anda ketat-ketatlah and of course pada Farid Latiff @ Ayid jalan jeles ok sebab malam ni ja nak tido peluk Atin ketat-ketat :)



Actually entry kali ini adalah berkaitan dengan gambar-2 comel kat atas tu :) comel tak kteorang ??? **bek korang cakap comel sebelum aku tale kepala korang :P just joke my dearest stalker. Ok,saperti yang aku already canang dekat satu kampung yang aku duk umah Atin hari ni :) seronok ok !! sumpah seronok gila !!
tu je yang aku nak cakap for entry kali ini.Bodoh tak aku ??? Sumpah korang kata aku gila kan ???Moh sini aku cerita kat korang aktiviti paling awesome yang aku buat bila duduk dengan Atin. Aktivi pertama yang paling menarik kteorang buat ari ni adalah MARATHON TIDO.Cukup Awesomo ok,sampai pukul 2 petang and of course kalau bakal mak mertua kteorang dapat tahu sumpah dia reject kami on the spot :) aha,bapak gila kan ??? malam berjaga,siang hari tido macam takde beza langsung dengan burung hantu **benar kata mak koi,Puan Rohana bahwasanya anak dia adalah species burung hantu !! Ok ma, for the first time anak mu ini bersetuju dengan statement mama yang bapak gila havoc tu .Tolong diam ma,nanti lau orang kampung tahu malu la den :) **tahu malu gak gua ni,ingat dah tak reti malu ;)

Move on ke aktiviti kedua kteorang buat bila bersama iaitu apa lagi kalau tak berphotoshoot bersama camera bajet pasar malam :) even camera bajet pasar malam,tapi lau tua dalam gamabr tu comel tetap gak gambar tu comel ok :) **bapak perasan gila nak mati,lau imam muda dengar pun comfirm dia pengsan on the spot ok :)
Antara gambar yang berjaya kami snap hari ini adalah seperti berikut and model tambahan turut sertai kami **credit ti Akim a.k.a adik Fatin kerana menyebok bersama..
-
-
-




Gamabar ini di rasakan paling cute akibat terjelir kekenyangan 
**credit to perut dah lidah 

Then,wanna introduced u olls akim yang super duper cute tu :)



Ok,maaf akim juga gila camera ;) bila nampak je camera comfirm tetiba jadi terencat !!!

Finally,aktiviti terakhir yang kteorang suka buat bersama of course la makan ok :) tapi maaf entry untuk makan tidak akan diselitkan di sini kerana i ada entry khas untuk chicken chop yang awesome itu :) bagi tak mengecewakan u olls saya selit sekeping gamabr dari entry makan-makan tu untuk mengshow off kepada korang i boleh makan chicken shop kul 12 malam ** sebab tu la gemok macam belon ok :)


Super delicious ok :) sumpah air liur korang dah meleleh bukan ???

That's all for malam ni,entry chicken chop tu akan menyusul esok or bila-2 i rasa rajin nak updatelah :) dadadadadaaaaaaaa . Sayang u olls ketat-2 lah couse sanggup stalk blog i sampai terbeliak biji mata =,= '

Tuesday, August 9, 2011

F**k for you bitch !!

Bitch la ko perempuan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! **entry malam ni bapak kurang hajar kan ???? bulan posa dok sebut bitch bagai !! tapi hari ni memang aku tak tahan gila nak mati pasal aku menci satu perempuan yang memang WTF !!! i give u my middle finger la bitch !!Yang aku nak express perasaan aku kat blog ni sampai dengan suma yang stalker blog aku pun terkena tempias ni cause aku memang tak tahan gila nak mati dah ni !!! Korang tahu tak,tak cukup dengan nak rampas laki orang pastu dia dok stalk blog aku bagai !! Ko memang tahi la kan betina !!! ko tak puas ati apa lagi ha ??? aku memang benci kat ko tahap gila !!Lau aku ada buku untuk shortlist senarai manusia yang aku menci kat dalam dunia ni,memang nama ko la yang paling atas sekali.Aku tahu kau tengah jadi pembaca setia blog aku sekarang !!so,aku harap lepas ko baca entry ni ko berhenti la kacau hidup aku kan ??? aku tak kacau idup ko pun.And tak payah ko nak baca blog aku pastu ko pergi cerita dekat Bf aku cause aku tak perlu pertolongan ko untuk jadi spy aku bagi pihak dia.Cukup la weh,jangan nak jadi desperate jantan sangat sampai suma jantan kat dalam dunia ni ko nak sapu bagai.Walaweh,jadi perempuan tak payah la nak gatal sangat !!!Aku dah banyak bersabar dengan ko tahu,lau ko nak stalk aku ko diam2 takpe ni mulut bising macam sial je kan???abis fren list aku ko nak add kan ???memang ko gila...sumpah ko gila.Pegi mati la weh !!! Ikut hati aku,aku nak letak je muka ko kat blog ni kasi satu Malaysia tengok ko !! Aku bukan sengaja nak sumpah ko,tapi ko memang kurang hajar !! Ko nak suh aku ari ustaz ke kat ko sorang baru ko nak sedar diri !!Lepas ni aku warning ko,jangan nak kaco idup aku lagi pasal aku tak kaco idup ko !!!! Sebelum aku warning ko depan-2 bek ko berhenti buat kerja gila ko nie !! Ko ingat au takut sangat ke nak lempang muka ko ha???sorry sikit,walaupun aku boleh di kategori sebagai manusia penakut tapi setakat nak lempang muka ko tu,aku langsung tak takut !! Dah la weh,kisah 3 tahun lalu tu,ko tak payah nak ambik port sangat cause memang aku dah delete ko dari list kawan aku la weh !! ko pernah cakap kat aku dulu kan.ko tak nak cakap dengan aku tak tahu sebab apa kan??? so i got the answer now la.Pasal jantan yang tak kenal tu pun ko nak ambik port !! For your info la kan ???aku tak pernah nak kejar la jantan tu !! ko je yang perasaan lebih !! Haisshhh,kan tak pasal-2 kuar cita zaman purba !!! Bagi memuaskan ati ko la kan,AKU MINTAK MAAF LA ngan ko walaupun aku tahu,aku tak buat silap ape pun but PLEASE JANGAN KACAU HIDUP aku lagi pasal aku tak pernah kaco hidup ko !! harap ko faham bahasa melayu eks,jangan sampai aku cakap tamil !!


P/s : Kepada stalker sekalian jangan jadi takut untuk stalk blog aku,cause aku tak marah korang aku marah pompuan gila tu.Pada semua kawan aku,jangan terasa !! menda ni takde kaitan dengan korang !! :) adios  !! And sebelum terlupa MAAF di atas kekasaran bahasa di atas,saya mohon ampun di bulan yang suci ini !!

Menang Shawl contest :)

Pistt..pistt..korang buat apa ha ??? tengah makan sahur ke ?? tak pun dok terbeliak bijik mata baca blog aku yang dah 2 minggu korang tak hadap :) Malam ni aku baru dapat sedikit ilham untuk mengpublished satu post yang buat korang tak bosan nak baca.Sepeti sedia maklum,entry tengah hari tadi adalah tersangatlah tak AWESOME dek kerana kepala otak aku dok ingat nak minum Air Soya waktu berbuka and finally hajat untuk minum air soya termakbul ,dek kerana mempunyai seorang ibu yang faham anak dia yang ada mental disorder 
ni **credit to Puan Rohana di atas Air soya yang sunggu delicious itu :)

Ok,back to our tittle of this entry "Menang contest Shawl".Pada yang suka stalk faebook aku,mesti korang tau bulan Julai hari tu aku dok asyik IM korang soh like aku punya gambar aku yang super duper gorgeous buruk  dekat page Zarafique Collections ,Ala online shop yang super duper famous tu la yang jual shawl & tudung Nur Kasih tu.Bagi kaum hawa, of course la dorang tahu cause dorang kan gila shawl **nak jadi hana tajima bagai la kononnya .Aha,biasa la pompuan,mana ada fashion di situlah ada perempuan .Actually owner Zarafique Collections ni sebenarnya kakak kepada kawan aku kat Matrik dulu,Keah !! Keah ni ialah wing mate aku perangkap pengerusi kepada bilik kebajikan yang aku & fataina huni takkal exam bermula :) kitaorang suka lepak sama & bilik kebajikan tu jugak la dimana tempat aku,fataina,Shazmine & Paan suka makan Megi  beramai-ramai :) **credit kepada Afifa,Cik Ros Besan & keah kerana sudi melayan kerenah kami semua !!!
Ha,gua dah kate dah,kan tak pasal2 dah lari topic asal.

Moh,kita kembali ke topic asal :) Aku bapak terkejut gila bila aku tengok wall post ni kat wall facebook tercinta :
-
-
-


Sumpah aku terkejut gila dorh,bila aku tengok Nama aku kena tag sekali,even dapat No 3 je.First2 aku memang dah give up dah dengan contest tu cause pemenang pertama dapat 800 like der.Kalau korang pun korang takkan expect korang menang kan ??? ye la,Kita yang terhegeh-2 dengan 300 like nak kejar dia.Memang mimpi di siang hari la kan!! but finally aku rasa nak menjerit je bia satu kelantan dengar aku Menang contest nie.3 hari after pengumuman nama pemenang tu,aku dapat hadiah aku der.6 Helai Shawl,bapak gembira lau beli kat kedai memang hangus la duit aku kan ???Tapi ada gak la dugaan masa dok soh orang like gambar aku.Moh sini aku citer,ada lah sorang mamat ni kan ???Aku soh dia like gambar aku,ada ke patut dia kate aku nak publisiti murahan der !! Masa tu rasa macam nak sepak je muka dia kan,tapi nasib baik aku sayang lagi laptop buruk aku ni lau tak dah lama aku hempas sebab geram kat mamat sial tu..Sumpah sampai mampos aku benci ko la weh !! jadi orang tak payah la nak belagak sangat, taknak like diam je la tak payah nak kate aku macam-macam :) ok,tak payah nak cita pasal dia lagi,buat kotor entry aku je.Let's im showing u gambar yang aku pertaruhkan untuk contest shawl tu even korang dah tengok masa nak like tu :)  
-
-
-

Buruk je gambar ni,tapi ada aku kisah ??? korang tak suka korang boleh berambus dari blog aku sekarang gak ok !! tak payah nak pretend baik depan aku :P **perghhhhh!! bapak garang !!!

That's all entry untuk kali ini,kat bawah ni aku selitkan gambar budang Wing 2A block A5 !!! Gambar dak-dak yang selalu buat bising dekat wing sampai bergegar satu wing !!


Afifa,Keah,Aku,Fataina & Biban but without Paan and Shazmine !!


Afifa,Keah,Aku,Paan,Fataina & Biban but Without Shazmine !!!


Aku,Biban,Afifa,Fataina & Shazmine but without Paan and keah !!!

P/s : Sayang dak-dak wing A ketat-2 lah !! BILA KITA NAK MAKAN MEGGI DALAM BESEN LAGI !! Miss that moment so much !! mush !!

Monday, August 8, 2011

Puasa yang yang yok !!!

Di tengah hari yang mulia ni takkala bumi Kelantan panans macam dekat Afrika,Aku NURLIZA BINTI MOHD AZAM yang baru selesai mandi untuk kali kedua tidak tahan godaan blog untuk di update sedangkan aku dah hapdate status berbau lucah gedik yang berbunyi  "Blog dah lame tak berhupdate :( last update 2 minggu yang lalu !!!
So,to all my followers nantikan kemunculan entry baru malam nanti :) " Actually memang hajat di hati nak update blog usang lagi di mamah labah-labah ni malam ni tapi akibat dek lama dah tak hapdate menatang ni aku mengambil keputusan untuk mengupdate beberapa entry yang dah basi pada hari ni.Korang mesti rindu aku kan ?? kan??? Ala,tak payah nak selindung sangat,Aku tahu orang super duper hot macam aku ni memang ramai benor yang rindu **statement bapak berlagak !!!

Ok,back to our main topic hari ini sebagai pembuka tirai setelah dua minggu tak di update !!! Saya selaku penulis blog ini ingin mengucapkan SELAMAT BERPUASA kepada semua yang suka nak stalk blog aku nie.Sedar tak sedar dah 8 hari kita puasa and hope puasa kali ini lebih baik dari puasa tahun-tahun lepas.Yang mana suka makan/minum sorok-2 belakang KOPITIAM PASIR PUTEH tu jaga-2 lah eks,tak kena takpe lau terkena tangkap mati u olls.Kawe tokse masuk capur deh.



Pada orang kampung sekalian,mai chek nak habaq sikit na :) **belajar cakap utara cikit tak lama lagi nak dok PERLIS DAH !!! To all yang tak muka tak malu tu kan???? yang makan sorok-2 belakang bangunan tu kan !!! tak malu ke weh dekat budak kecik ??? Aku rasa la kan,budak kecik pun dah pandai puasa dorh,tak boleh puasa full satu hari,dorang puasa half day but korang yang dah besar berbulu **maaf berbau lucah sedikit tak reti-2 ke nak puasa ???memang lah orang tak nampak ko makan tapi ALLAH nampak dorh.Walaweh,reti malu la sikit doh,dah berbulu pun orang nak kena bagi duit lagi ke soh puasa !!
Tengok tak pasai-pasai chek jadi Ustazah tengah-2 hari buta nie.

That's all entry pembuka kata untuk menebus kesalahan tak mengupdate 2 minggu !! see u olls on the next entry beberapa jam lagi dek kerana aku nak perah otak untuk cari UBI **ungkapan bahasa indah !!Ingat apa cikgu BM pesan zaman sekolah dulu 

p/s : Pada yang minum air Marinda strawberry yang mengiurkan belakang kopitiam tu di harap berhenti melakukan perkara keji tersebut kerana FATIN NASRINA sedang memerhatikan kekejian anda itu :P Tidak lupa pada yang suka online faebook,sila hadkan pengonlinean anda kerana boleh kurus puasa **Paku dulang paku serpih mengata orang aku yang online terlebih-2 =,= "
Adios !!!