Followers

Sunday, February 12, 2012

Unimap oh Unimap

Hye guys :) Dah lama aku tak update blog and finally malam ni tangan aku transform jadi rajin untuk mengarut kat blog sendiri.Actually dah almost 1 month aku kat rumah and satu post pun aku tak published sebab macam-macam hal jadi so takde mase nak sapu sawang dekat blog ni !! But ape-ape pun hari ni aku diberikan keizinan masa dan tenaga untuk sapau sawang-2 celah blog ni.For info uolls semua,this week adalah minggu terakhir aku kat rumah and aku akan kembali ke Unimap Tercinta.

Unimap??Actually tempat tu takde lah teruk sangat macam Matrik dulu :) Matrik teruk sangat ke ??? And Jawapan dia tak teruk sangat sebab kat Matrik dulu aku ada kawan-kawan yang happening gila tapi belajar kat Matrik tak sama belajar dengan kat U :)Belajar kat Unimap ni enjoy takdelah rasa teruk sangat macam dekat Matrik dulu and almost subject dekat Unimap aku suka kecuali C programming yang buat otak aku bebal tu !!Subject tu mmg aku tak suka sangat tapi tak tahu kenapa,mungkin sebab otak aku tak kreatif kot tapi tak kisah la past is past :) Result pun da nak keluar esok so tak payah fikir lagi kan.Let bygones be bygones !!!

Cakap pasal Unimap ni aku suka sebab aku ada kawan-kawan yang sangat happening gila nak mati and BFF yang mmg sporting gila :) so,tujuan post ni dipublished adalah untuk MENGSHOWOFFKAN  kawan-kawan baru aku kat Unimap tau.

First,my girlfriends yang aku sayang ketat-ketat iaitu KAKBIE,FIDA,BELLA & SAADAH !!! sayang korang ketatlah wahai sahabat !!Dorang ni lah kawan buat kerja baik & buat kerja jahat tau.Tak siap assignment,pergi kelas lambat dengan dorang ni lah.Kena marah dengan lecturer pun dengan dorang ni lah.Let me present uolls my girlfriends :)




Already meet my girlfriends right ??Now lets move on my to my boyfriends.What ??? boyfriends ???awat ramai sangat balak !!hahahaha :) just joke my dearest reader,dorang ni bukan pakwe ke ape ke,dorang ni kawan antara kawan baik aku dekat UNIMAP.For your info kteorang ni digelar BOBOIBOY au :) ko ada ?? takde kan ?? so jangan jeles !!Dorang ni antara kawan yang suka bagi jalan kalau aku ada masalah au & dorang suka teman aku makan !!HALIM,HAKIM,SYAFIQ,ISA,IDHAM,KIT :) pasal korang la aku tak kurus-2 au,asyik makan je !!But,papepun korang kawan aku dunia akhirat !






Thirdly,budak-budak communication yang sangat sporting and baik dengan aku.Untuk pengetahuan korang budak-2 ni selalu jadi cikgu aku time belajar terutama sekali subject aku paling bebal tu lah,ape lagi kalau tak C Programming uh la.Dorang ni jadi dah macam reference book Cikgu aku dah tau,ape aku tak faham mesti dorang ajar punya !! Terutama Hamzani,kalau aku tak faham ulang-ulang kali dia ajar,tapi kalau dah 10x ajar tak faham tu memang otak gila punya beba lah kan.Aku pun tak faham macamana aku boleh baik dengan dorang-2 ni sedangkan kitaorang bukan satu course pun maybe sebab otak dorang pun masuk air macam aku gak kot,tu pasal aku boleh geng dengan dorang.Dayah,Hamzani,Wan,Ajim,Tasya,Wafiy,Matpik,Lela,Sarah,Mira,Amalia,Nazif,Tqah Wonka & yang lain2 korang memang happening gila lah.Aku sayang korang sangat-sangat weh !!Wan,Ajim,Ham,Wafiy Aku ingat lagi time kat pokok sena,masa tu kita struggle gila nak siapkan blog pokok sena yang entah ape-ape pun sampai TOK aku cekak pinggang dekat depan surau sebab tak balik makan lunch :) sumpah kalau ingat balik aku nak tergelak pecah perut !!Kita usaha nak siapkan menda tu padahal tak dapat ape-ape pun kan :) And tu jugak first time aku kenal and rapat dengan korang before kenal korang aku tak suka gila kat korang then bila kawan dengan korang aku realize korang tak teruk macam aku fikir pun.Dekat situ gak aku sedar,kalau kita nak kawan ngan orang tak perlu la nak judge dia sebelum kita kenal orang tu betol :)See,now korang jadi antara kawan aku yang aku sayang gila-gila !!Yang lain tu jangan marah pulak sebab aku tak mentioned lebih-2 tapi aku tetap sayang korang jugak :)






Lastly,sapa lagi kalau bukan my beloved roommate & housemate yang happening gila! Mama mira suka bising macam mak kalau bilik sepah,najwa & aku pulak suka lawan kata mama :)Kalau fikir balik nak tergelak pun ada even kadang-2 kteorang ada masalah pun tapi tak sampai 24jam dah ok balik.Aku & najwa suka usik mama !! :D Kak tie pulak suka cakap kat kteorang 'Jangan belajar nanti terkejut satu kampung kalau dapat 4 flat' bila kteorang tengah study tapi bila dia tengah study bagai nak gula aku pulak akan balas 'Tak payah study lah,dunia boleh repeat tapi akhirat tokleh repeat' :) Bengong tak kteorang ?? tapi jangan ingat kteorang tak balajar lak !! Kteorang belajar ok !!Sayang dorang sangat sebab dah macam family dah :)





Itulah sedikit sebanyak kisah aku kat Unimap,takkan nak citer suma kot !! Kalau citer suma aku pasti tahun depan pun tak abis lagi.Itulah sebab aku suka sangat dekat unimap even Ma & abah takde dengan aku kat Perlis tapi aku ada sebuah FAMILY yang besar yang sangat sayang kat aku and take care pasal aku tak kira aku sedih ke,gembira ke !!yang pasti dorang selalu dekat dengan aku.Orang kate takde pakwe pun takpe biar ada kawan-kawan yang sayang kita.Ehhh,lupa !! budak-budak kelas aku pun ok !! dorang pun happening gak tapi kalau dak kelas nak list sorang-2 esok pun tak habis.Dak kelas tunggu entry lain k :)Mampu selit gambar kelas je.







Dekat sini aku nak cakap kat korang aku nak mintak maaf kalau aku ada sakitkan hati korang,aku manusia biasa tak lari dari buat salah :) Maafkan aku k !!! Sayang korang gila-gila !!Sampai mati pun aku sayang korang weh !!Love u olls macam aku sayang nyawa aku sendiri :)

Sincere from me Nurliza Azam :D

2 comments:

Gary Asip said...

syafiq palapes a.k.a penari kan?.. kawan tarian aku gak.. hahahaha~..

Nurliza Azam said...

@Gary !!Yup,syafiq palapes :)