Followers

Saturday, June 30, 2012

Unimap Sem 2 : My Birthday

Hye guys !! Sekarang saya dah ada banyak masa nak cerita apa yang berlaku dekat Unimap sepanjang semester kedua yang baru berakhir 2 minggu lepas :) Actually banyak benda yang saya and the geng buat last sem sampai suma takde duit nak makan bila dah nak akhir sem.But,for me its fun bila ko boleh spend masa dengan kawan2 yang ko sayang kan ! Ok,first seminggu masuk je sem 2 birthday budak comel !Saya lagi kalau bukan aku kan,26 FEBRUARI 2012 !! Ini adalah surprise party yang paling teruk aku kena kalau nak dibandingkan masa dekat matrik dulu **Paling teruk pun maggi + mila ! Bau pun wangi takde lah busuk macam bau telur dengan tepung uh !! Dah la melekit,mak aih.Pukul 1 pagi bersiram,ko mampu ?? mampu ?? tak mampu bukan !



Ah,ambik ko !Kek secret orang sponser,mentang la mase tu PTPTipu on the way nak masuk kang mase tu.Suma dok bazir duit beli kek untuk aku :) Kepada master mind terbesar,Hakim & Kak Bie ,untung la birthday korang bulan 7 time cuti sem kang,kalau tak dah lama dapat serangan balas daripada aku kan.Pada kawan2 lain yang join tu terima kasih,jasa baik anda beli kek mahal ni amat dihargai :) Pada yang bagi hadiah terima kasih kerana menambah koleksi binatang peliharaan saya & hadiah yang bukan binatang pun dihargai gak !Actually aku tak berapa nak ingat sapa yang ada malam tu,yang pasti geng aku suma ada ah :) Ok,jomlah layan gambar yang ada 2 3 kerat nie.Yang lain tak tahu mana lost sebab aku bukan camera bergerak! 


My gurgurl :)



Muka manusia yang dikehendaki kerana over main tepung & telur :)

Ok,dah takde ape nak tulis..Adios !!

Tuesday, June 19, 2012

Cinta Mangkuk Hayun

Mencintai tak semestinya memiliki !! Itu apa yang aku pegang masa first time aku crush dengan orang yang memang aku betol-betol suka lebih dari 4 months !! Korang ingat,senang ke aku nak sangkut dengan seseorang mamat nie?? paling lama pun aku suka 1 week and paling cepat aku suka 30 minutes !!Susah ok !! But apa perasaan kau bila kau dah mula nak REDHA yang laki tu ada awek lain and tiba-tiba kau tau manusia tu tipu kau berbakul-bakul !!Omaigod,rasa nak hentak kepala kat dinding and kata napa lah aku boleh suka mangkuk hayun ni and of course tahap kebencian masa tu mula daripada 0% terus naik ke tahap maximum 100% .

Aku suka dengan status seorang blogger ni.Sapa tak kenal Alvin shah owner blogger papa gosip tu kan !! Status die berbunyi !!

Tak guna klau kita bersusah payah, abeskan tenaga, masa & wang ringgit pada org yg kita sayang tetapi ksh syg kita tu TAK sampai di hati dia..segala penat lelah & pengorbanan kita selama ini sgt sia-sia malah TAK dihargai..(tuhan maha adil..what comes around goes around)


Aku rasa mungkin jugak ni balasan daripada Allah sebab aku pernah sakitkan hati perempuan lain yang pernah sukakan lelaki yang aku suka! Kepada hamba Allah tu,aku mintak maaf kalau selama ni aku buat ko sakit hati !!Sekarang aku sedar betapa sakitnya hati bila orang yang kita suka,tak suka kita ^_^
So,as the conclusion korang jangan jadi macam aku !! Suka orang boleh tapi jangan over & finally ko sendiri yang kecewa.Sebab orang yang kita suka tak semestinya akan suka ko balik tau.Dia mungkin suka orang lain !! tapi,bab kena tipu tu memang rasa bodoh gak la..But,let bygones be bygones sebab mungkin Allah sedang hantar Adam yang lebih baik untuk kita :) So,mulakan hari dengan senyuman and always chill dengan masalah yang korang hadapi !

Sunday, June 17, 2012

Rindu korang :(


Guys !! Siyesly I miss all of you like crazy :( Duduk kat rumah wihout doing nothing kecuali On9,makan,tido,tengok tv,buat ais blander & stalk facebook korang hari2 !!But,muka tetap kena maintan comel !! K,bye ^_^

Friday, June 15, 2012

Angkat barang berjemaah :)

Hye guys :) setelah sekian lama busy dengan Assignment & tutorial sampai takde masa nak update blog !! Inilah masanya aku nak jerit FREEDOM !! FREEDOM !! Nak tahu kenapa ?? sebab aku dah tamat pengajian Tahun satu di UNIMAP tapi waktu entry ni dipublished aku masih lagi di UNIMAP & aku baru selesai angkat barang dengan budak-budak ni :) sapa lagi kalau tak lain tak bukan geng sengal aku macam biasa Nabila Razizi,FiDa NoRa,Adah Annelida,Hakim Abdul,Mohamad Idham Hakim,Muhammad Syafiq & Abdul Halim Suhaimi !!ak But today,without Yaya sebab  masing-masing dah bla dari UNIMAP ni.Yaya balik rumah .Hahaha :)

Actually aku tak lain tak bukan buat entry ni of course nak citer pasal UNIMAP nie lah,tapi bukan nak cerita pasal belajar tapi nak cerita pasal kawan-2 yang sangat best terumanya geng 11 budak comel nie !! Dulu kiteorang 9 orang je but AMZAR & YAYA dah join the club so sekarang dah jadi sepuluh !!Aku sayang dorang sangat-sangat sebab sepanjang hidup aku, aku rasa dorang ni lah manusia yang paling AWESOME yang pernah aku jumpa.Sama masuk air macam aku,buat kerja jahat sama,buat kerja baik sama.Pendek kata suma bendalah buat sama kecuali masuk tandas.

So,hari ni kiteorang gotong-royong angkat barang geng pompuan yang sangat banyak gila.Bak kata Bella "Masa dok luar beg nampak sikit je,tapi bila dah start pack banyak gila nak mati".Masa Akem,Idham,Syafiq & Halim datang dorang terkejut gila nak mati sebab doranh tak expect pun barang kteorang byk nak mati. Sorry lah guys,We all kang perempuan memang comfirm lah barang banyak nak mati kan ?? Kalau barang sikit tu bukan nama perempuanlah :) Kiteorang angkat barang bukan dengan tangan je au tapi dengan mulut sekali ;) Bapak bising nak mampos sampai satu KKH dengar dengan Halim yang dok usha amoi-amoi cina.Ahaks !!sumpah lawak gila but credit tu fida sebab dia angkat barang paling Ringan beratlah kononnya iaitu bekas baju aku !! hahahahaha :) Tapi sayang u olls,gambar masa angkat barang tu takde sebab tande camera man kat situ..Tapi ape-ape pun sayang yang comel letak gambar lain ok sebagai penyeri blog nie :) Gambar ni di ambik semalam waklu last payyyper :) hahahaha




Semalam hari "Purple sedunia" ^_^


Muka-muka gembira jawab PMI :)


Aku busy tepon satu kampung kata nak balik dah !!


Idham dengan muka bajet comel :) Persoalan dia,comel ke ???



Aksi Yaya kena buli dengan Syafiq !! Jahat betol abang PPMS

Comel tak kteorng ??comel tak ?? of course lah comel !! Kepada korang suma aku akan rindu korang dalam masa 3 bulan nie !! Pada Syafiq,kesian sangat dekat abang hot sem depan tokleh dok dengan kami lagi !! Pida,Adah,Bella,Yaya,Kakbie,Syafiq,Akem,Halim,Idham,Amzar !!Sayang korang suma ketat-ketat au !! Will miss u ollssssss :) Sincerely from Ja comel !!


Abaikan benda sepah kat belakang tu !! Biasalah busy buat Assignement !!Adios