Followers

Friday, July 13, 2012

Selamat Hari Tua Orang Tua :)


Happy Birthday Kak Yong :) May Allah bless you !! Ahaks :) As,i told u olls bfore,bulan ni banyak sangat birhday budak- budak ni kopak lah duit chek bulan ni.Tapi takpe,lagi banyak lagi bagos sebab senang nanti beli kek sebijik letak je nama suma orang yang lahir bulan ni.Ahaks,jahat tak aku !hahahaha :)

Actually,hari ni bersamaan dengan 13 Julai 2012 adalah birthday kakak kami yang paling tua sekali :) Dalam geng kami dia lah digelar 'Kak Yong',aku 'Kak long' je okeyh !Korang mesti kenal sapa kan ?? Kalau tak kenal pendek umur la jawab dia.Tunggu 2 kali jumaat lagi ok =,=" ape aku meraban pun tak tahu **just joke u olls !Ok,kalau tak kenal meh sini beta tunjuk gambar beliau.


Inilah dia Lia Kamaruddin atau lebih dikenali sebagai Lia @ Kak Bie dalam kalangan kami yang comel.Jika beliau sedang membaca entry ini,Aku nak mintak maaf kat kau sama aku mintak maaf kat Akem sebab tak tahu nak buat surprise apa kan sebab sekarang kan tengah cuti sem.Tapi gembira sangat dapat spent time dengan kak bie sebelum Birthday semalam.Pergi main air pantai,makan jagung tak sedap,pergi pasar bunde komen baju bundle,pergi beli baju Rm10 hengget bayar dengan duit syiling.Hahahaha :) tu baru sikit benda kita buat semalam,belum campun dengan benda bodoh yang kita buat dekat UNIMAP.So,dekat sini jugak aku nak cakap,Kak Bie adalah kakak terbaik yang pernah kiteorang jumpa.Kakak yang selalu membantu kiteorang bila kami susa,kakak yang selalu jaga keselamatan adik-adik dia dekat Unimap & juga kakak yang satu kepala dengan kami bila kami buat kerja jahat !Aku,Pidah,Yaya,Bella,Adah,Akem,Idham,Halim,Amzar gembira sangat sebab ada kakak sebaik kak bie dekat Unimap yang selalu jaga kami :) We all love u so much as much as we love our own sister even ada yang takde own sister :)hahahahah !!Kak Bie,nanti jangan menangis air mata darah bila baca entry ni,Hadiah nanti kita sambut nanti ok, Satu kek kongsi 10 orang.Ok,sekarang nak tunjuk gambar-2 sengal yang di ambik semalam.



Birthday girl jadi model batu :)

Ok,sikit je gambar !!dengan macam banyak je kan :) So,kepada u olls suma that's all entry untuk birthday Kak Bie ! Kita tengok coming soon,birthday sape pulak yang bakal masuk dalam blog happening ni.Haha :)


Ni model bajet kurus,baru turun 3 kilo dah canang satu kampung !! 

P/s : Pada yang baca entry ni jangan lupa wish Kak bie Happy Birthday !! Ni link facebook beliau Lia Kamaruddin !! Ingat wish gempak-gempak tau.Love u olls damn much !LOVE  U KAK BIE !



Monday, July 9, 2012

Selamat Hari Tua Akem :)



Happy Birthday Akem :) May Allah Bless you !! Waaa,kau dah 20 tahun dah akem,so please stop main game sebab orang tua tak main game tau.Aku tulis entry ni untuk kau sebab aku tak tahu nak buat surprise apa dah kat kau =,=".Tu la,sapa suruh birthday time cuti sem,kang tak dapat mandi tepung and telur free,rugi tau Akem,bukan senang tau nak bermandi manda pukul 12 malam setahun sekali je datang ! hahahaha

At first masa study week hari tu,kiteorang ada lah terfikir nak buat video birthday untuk kau,tapi di sebabkan jadual gila tu kami tak sempat nak buat apa2 Akem.Kalau aku nak buat video tayang muka aku sorang,malu la aku.So,blog ni sebagai ganti kepada video tu !Maafkan kiteorang sebab birthday kau takde Secret Recipe,takde BBQ,takde Surprise dekat MCD ! Ni je aku mampu buat bagi pihak rakan-rakan yang lain.Ahaks :)Tapi jangan risau Akem,Secret Recipe & hadiah bakal kau terima nanti Sem 3 mungkin package dengan telur & tepung sekali lah.

Ok,taknak cakap panjang lebar pun Akem.Cuma nak cakap kat sini kau lah Sahabat aku dunia akhirat !! 
Seumur hidup,ni first time aku jumpa kawan yang memang tak pernah sakitkan hati aku walau sedikit pun.Tambah lagi kau sangat baik dan selalu tolong kiteorang kalau kami susah.Aku,Idham,Fida,Halim,Bella,Kak Bie,Yaya,Amzar & Adah seronok sangat kawan dengan kau dan kami takkan pernah rela hilang kawan macam kau.Siyes,gembira gila ada kawan macam kau and harap persahabatan kita semua takkan berakhir sampai bila-bila Akem ! Aku dah anggap kau macam adik-beradik aku sendiri.Aku mintak maaf kalau selama aku kawan dengan kau aku ada sakitkan hati kau especially masa trip pegi penang tu.Aku janji perkara macam tu takkan berulang lagi.Waaaa,takkan berulang lagi ?? Ayat purba gila bukan.hahahaha :)


Hahahaha :) maaf letak gambar ni dah takde gambar comel lain lagi yang aku boleh letak dekat blog ni.Ahak
Akhir kata daripada Aku Akem.Happy Birthday,Semoga kau dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki.Harap kau dapat result gempak for second sem sebab aku nampak kau usaha gigih gila.Satu lagi nak pesan,jangan selalu fikir negetif pasal diri sendiri sebab aku tau kau memang boleh berjaya.Nanti bila dah jadi Engineer Petronas jangan lupa aku and budak-2 nie.Ingat kau nak heret kiteorang kerja kat petronas sama.Hahahahahaha :) K,dah takde benda nak cakap cuma rasa gembira sebab jadi First person wish !! hahahaahahahahha !! Hope kau suka dengan entry ni.Tatatatatatatatatata 


P/s:Kepada U olls yang baca blog ni sila wish Akem,kejasama anda amat diperlukan.Ni link facebook beliau Abdul Hakim Bin Azir :) Jangan lupa wish reramia ok !