Followers

Saturday, November 3, 2012

Pesday cuti !

Hye u olls ! Setelah sekian lama menyepi finally saya kini menjelma. Hampir seminggu bercuti hari ni baru aku rasa macam nak hapdate blog sebab esok dah nak balik Unimap and dah takde lagi internet selaju di rumah ok.Selama cuti ni takde buat ape pun selain makan makan dan makan !Sampai ke tua pun tak kurus sebab makan is my favourite.So,first day kat rumah hari tu turun2 bas je terus call Fazli and Ejak ajak lepak sama-sama ! Macam biasa,port lepak yang tak megah mana tu ialah KB mall tu lah.Kitaorang tak tahu nak pergi mana,at first nak makan nasik ulam cikgu tapi tak jadi sebab Fazli lambat sangat so ape lagi kami pun pergi je lah makan dekat Kb mall sambil2 teman Ejak beli barang sikit.Almaklumlah orang baru dapat PT die punya shopping kalah kita orang perempuan ni. Ni antara gambar yang kami sempat ambik masa bershopping tu !


muka bajet model gua :)


pok jak dengan hasil shopping beliau !



Then after penat berjalan tawaf the shopping mall,tibalah masa untuk kitaorang isu perut yang comel ni.
Mana tak gila kau,dari pukul 10 pagi keluar pukul 4 petang baru tercari2 tempat nak makan.Tu lah bahananya shopping u olls.At first kita orang bercadang nak makan chicken rice then akak tu kata ayam dah habis.Apelah,tempat je besar tapi hampeh je.So,at last we decided tok makan dekat Rasa Mas.TU first experience tau sebab before this aku tak pernah jejak pun rasa mas tu tapi bila dah makan rasa macam wow ! not really bad and harga die pun standard je takde la mahal mana.





Siap je makan kiteorang pun gerak pergi bandar Kota Bharu kononnye Fazli nak beli bunga bagai !Perghhhh,bajet sweet gilos tapi at last kedai bunga tu tutup sebab dah pukul 6 masa tu.Then ape lagi,pulang dengan hati kecewa sambil rush pergi semayang asar dekat Masjid Muhammadi sebab dah lewat sangat.Yang lucunya Ejak tokleh masuk masjid sebab pakai seluar pendek baru aku tahu straight gak rule masjid dekat Kelantan ni.Then ape lagi terpaksalah Fazli pergi ambik kain dekat dalam masjid untuk dia.So,moral kat situ jangan gedis nak pakai suar pendek lain kali.Siap semayang suma kita orang pun gerak pulang dengan hati yang gembira even mata ngantuk nak mati sebab dari turun bas tak tido2.Ok,thats all citer pesday dok rumah,karang2 aku citer second day,third day and so on !! 




~adios~

1 comment:

Anonymous said...

so sweettt... best r jale2..
part nk smaye tu lucu... wlapon kte pkai sluar pndek tp alhamdulillah 5 wktu x tggl deyh...