Followers

Sunday, February 3, 2013

Johor-Part 1 (Muar & Batu Pahat)

Memandangkan masa terluang yang sangat banyak dah kadar kemalasan telah berkurang,hari ni aku nak cerita pasal trip ke Johor yang memang dah basi.Almost two weeks pergi tapi hari ni baru terhenggeh2 nak update.Biasalah,manusia malas memang selalu macam ni.Ahaks =,=

Ok,25 malam aku gerak pergi Johor dengan bas,tak mampu nak pergi naik flight oh sebab duduk kat rumah ni mana ada income masuk ni pun pergi Johor atas belas ihsan ma kalau tak memang putih mata je la nak pergi Wedding Kak Farah.Panas gak lah bontot dok tadah dalam bas almost 12 jam tuh.Lepas ni sumpah kalau nak pergi Johor pun buka naik bas lagi ok.Pagi tu sampai j terus ain ambik dari perhentian bas Batu Pahat.Pergi rumah ain,sampai2 je breakfast mak dia dah hidang dah.Aku dengan Bella yang kebulur dekat dalam bas ni memang buat muka tak malu sungguh lah,terus terkam pergi makan breakfast tapi yang seronoknya kat sini kuih dekat Johor bapak sedap gila terutama karipap yang nenek ain buat ni.Mamput tunjuk gambar je la sebab dah lama dah kuih ni hadam dalam perut.

Ni kuih ape ntah,tak tahu nama dia tapi orang Johor mesti tahu punya.

Karipap sedap gilos :) kempunan nak makan sekarang


Tak cukup makan kuih je,Ais Cream pun ada :) Thanks Mama Ain

Donat ni tak makan pun tak tahu apa rasa dia

Setelah siap makan2 suma sampai tak larat nak bangun sebab sedap sangat,kiteorang pun apa lagi pergi bersiaplah tapi sebelum tu ada gak pergi round2 pasar tani dekat area parit raja ni.Agak meriah lah pasar tani dia kalau nak dicompare dengan Kelate sebab macam2 ada tapi tak tahu lah kalau orang Johor pasar dekat Kelate lagi meriah.Lepas lepak2 suma,balut hadiah untuk kak farah,dah mandi wangi2.Apa lagi,around pukul 1 macam tu lah kteorang pergi bertolak pergi rumah Kak Farah dekat Parit Raja,Muar.
At first Ain sendiri yang nak drive pergi sana tapi sebab Ain tak berapa nak tahu sangat jalan ke Muar apa lagi Ayah Ain lah hantar kiteorang.Thanks Pak cik :)

Sampai je rumah Kak Farah,terus je serang bilik pengantin.At first kena halau dengan mak andam dia tapi mak andam kene sound dekat kak Farah balik so kiteorang pun boleh la masuk siap posing maut lagi dekat katil kak Farah.So,sila tonton gambar yang poyo itu ok.

Gambar over aku dekat katil orang,ambik berkat oh :) 


Senyum kambing dengan kak farah :) Bajet wedding maria sikit

Kak zati ! Kawan kak zati kalau dia senyum sebijik muka Maria Elena

Tu cek kalau rompak habis =,="

Suma gadget ! Note and Tab there !

Lepas selesai buat posing maut dekat katil orang,then apa lagi reception time.Dini dah sampai so moh kita keluar dari bilik.Time reception ni aku macam jakut sikit sebab ni first time aku tengok Wedding orang Johor.Bapak banyak gila tol sampai pening orang kanan Dini.Nasib baik Dini kaya boleh bayar tol banyak :)
Satu lagi benda yang buat aku Jakun,baling2 duit syiling.Kalau biasa kita tengok orang baling gula-gula tu biasa tapi ni lain sikit ada duit syiling.Rezeki aku lah dok depan syiling dapat jadi kanak2 kejap kutip duit syiling.Jom cuci mata tengok gambar noh .

Dini je tengok kak farah tak tengok pun

Time baling syiling and gula-gula

Pengantin gembira je boleh baling orang sampai diri baling syiling dekat atas kepala aku

Ni budak kecik tengah excited tapi gambar orang tua excited tokleh upload buat malu je


Ain :)

Posing sakat atas pelamin kak Farah kononnya ambik berkat 


Terbaik ! Port paling hadapan bersama kak Zati

Comel je kak Farah and Dini

Door gift di samping I phone buruk :)


Sempat tuh over depan cermin rumah orang,dasar gila camera !

Lepas je salam and cium kak Farah terus angkat kaki balik sebab tiket pergi skudai pukul 5.30 kang tak pasal2 ada yang kena tinggal bas :) Seronok sangat stay rumah ain walaupun kejap sebab mak ayah dia baik gila bagi kiteorang makan 24 jam sampai tak larat nak telan.Balik wedding tu pun mak ain belikan lagi cendol dengan karipap.Siap masak nasik goreng lagi soh kiteorang tapau pergi skudai.Love you lah Acik :)


Sedih sebab dah nak pergi Skudai


Faiq yang comel gilos :)


Ok ! setakat itu je cerita sepanjang separuh hari duduk dekat Batu Pahat and Muar.Untuk entry di skudai bawak bersabar sebab malas lagi nih.Ni pun macam hape dah rasa macam nak upload je gambar tak nak tulis pape.Adios :)


P/s kepada Kak Farah : Selamat Pengantin Baru semoga bahagia hinggi ke akhir hayat kat farah :) Love you 


2 comments:

faY said...

cantik pengantin!

Tinta Emas said...

mcm knl jer semua org dlm pic tu..=)
pengntin segak..^_^